Nationale Diabetes Challenge (NDC)

Geplaatst op 23 februari 2017

Beste collega’s,

Voor degenen die mij nog niet kennen, mijn naam is Corné Berends. Ik ben ruim 3 jaar werkzaam binnen Prima Life als fitness en bootcamp instructeur en studeer bewegingswetenschappen(3e jaars). Hiernaast is bij mij in 2008 diabetes geconstateerd en sinds vorig jaar begeleid ik mensen met diabetes en ben ik actief betrokken bij de diabeteszorg in de regio. Binnen Prima Life zal ik zorg dragen voor de fitness begeleiding van mensen met diabetes en ben ik verantwoordelijk voor de Nationale Diabetes Challenge (NDC).

Wellicht hebben jullie er in de wandelgangen al van gehoord, Spectrum Medisch Centrum Meppel gaat meedoen aan de NDC 2017. De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Het doel is om vanaf april in 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende dag op 30 september. Tijdens wekelijkse wandelingen wandelt een zorgverlener van ons centrum mee. Tijdens de afsluitende dag komen alle deelnemers samen op Sportcentrum Papendal om daar de slotafstand (10 kilometer) te wandelen op het NDC Festival.

We organiseren de NDC Spectrum breed, geïnitieerd vanuit Prima Life. Het doel van de NDC Spectrum Medisch Centrum Meppel is zoveel mogelijk verschillende professionals mee te laten lopen en betrokkenheid te genereren in het Spectrum. Hiernaast is het van belang zoveel mogelijk mensen met (pre)diabetes te enthousiasmeren om mee te doen. De diabeten voelen zich zo verbonden tot het Spectrum, wat positief is voor de zorg van de mensen met diabetes en voor het Spectrum.

Belangrijke data:

  • 29 maart 19.30-20.30 uur opening NDC Spectrum Medisch Centrum in het Spectrum
  • 20 april 19.00-20.00 eerste wandeling NDC Spectrum Medisch Centrum in het Spectrum
  • 30 september hele dag gezamenlijke afsluitende wandeling op Papendal tijdens het NDC festival met alle deelnemers van de NDC Spectrum Medisch Centrum

Korte informatie:

Op deze link vind je tevens meer informatie over de NDC.

  • Wat doe je als je meeloopt? Je krijgt van Corné een route, begeleidt de groep en houdt rekening met de lopers. De shirts zullen t.z.t. achter de balie gelegd worden.
  • De eerste vier keer loopt Corné mee om te kijken waar het proces versoepelt kan worden.

Wil je ook een of meerdere keren met de mensen lopen op een donderdag van 19.00-20.00 uur? Mail dan even naar corne.berends@live.nl.

Voor overige vragen kun je ook altijd even mailen.

We hopen dat de Nationale Diabetes Challenge Spectrum Medisch Centrum Meppel 2017 een gezamenlijk succes zal worden!

Met vriendelijke groet,

Corné Berends